"Spisi starog kaluđera" Nikole Tommasea - Zorić, Mate (Array, 2010)
Osam Tommaseovih dvojezičnih sastavaka poznatih pod naslovom "Spisi starog kaluđera" imali su vrlo ograničenu recepcju. U radu se donosi povijest nastanka spisa te njegova recepcija od vremena kad su nastali do suvremenosti.