Strategija leksičkog odabiranja u Misalu hruackom Šimuna Kožičića Benje - Žagar, Mateo (Array, 2012)
Na temelju proučavanja cjelokupnog Misala hruackoga Š. K. Benje zaključuje se kako je strategija leksičkog odabiranja iz korpusa hrvatskoga staroslavenskoga jezika i živog narodnog govora bila slična omjerima na drugim jezičnim razinama (ponajviše na morfološkoj).