Kategorija imperceptivnosti na primjeru makedonskog i češkog jezika - Ribarova, Slavomira (Array, 2011)
Rad donosi usporedbu kategorije imperceptivnosti u makedonskom i češkom jeziku i utvrđuje načine kojima se modalnost vjerodostojnosti iskazuje u ova dva jezika. Za izražavanje ovog tipa modalnosti u makedonskom jeziku postoji posebna modalna gramatička kategorija koja se razlikuje od kategorije načina. Činjenica je također da se u većini slavenskih jezika (s izuzetkom makedonskoga i bugarskoga) ova modalnost izražava pomoću partikula, načinskih priloga i modalnih glagola koji su obično u kondicionalu. To potvrđuju i primjeri iz češkog jezika.