O atribuciji takozvanog “Ikarova torza“ iz Arheološkog muzeja u Splitu - Sanader, Mirjana (Array, 2013)
U Arheološkome muzeju u Splitu čuva se jedan antički torzo (inv.br. C-237) u kojemu je prepoznat lik Ikara, Dedalova sina. U radu se preispituje ta atribucija te se, na temelju dvaju još uvijek vidljivih ikonografska obilježja, predlaže nova, koja bi torzo pripisala nekom liku iz Dionizova kruga.