Analyza slovenskych dramatickych textov devatdesiatych rokov 20.storočia pomocou teoretckeho ramca aktantnych modelov - Stričević-Kovačević, Zrinka (2011)
Ake su konkretne znaky a smerovanie slovenskej dramatickej literatury 90. rokov 20. storočia a ake su spoločne, resp. individualne vlastnosti tvorby dramatikov staršej a mladšej generacie? Autorka odpovede ziska na zaklade analyzy reprezentativnych dramatickych diel, pričom sa v analyze dramatickeho textu opiera o teoreticky ramec aktantnych modelov.