Sustav upravljanja kvalitetom cjeloživotnog obrazovanja - Marinković, Renata (2008)
Tekst se temelji na analizi uzročno-posljedičnih odnosa koji povezuju društvo znanja i proces
cjeloživotnog učenja. Političke, povijesne i ekonomske kategorije osvjetljavaju tu problematiku.
Strategija obrazovanja odraslih podrazumijeva cjeloživotno učenje, a kod nas se postepeno
razvija uvažavajući istovremeno međunarodna iskustva kao i vlastite specifičnosti te iskustva
prošlosti. Ovo je problematika globalizacijske naravi pa je tim procesima dan međunarodni
značaj.