Sustav upravljanja kvalitetom cjeloživotnog obrazovanja - Marinković, Renata (Array, 2008)
Tekst se temelji na analizi uzročno-posljedičnih odnosa koji povezuju društvo znanja i proces cjeloživotnog učenja. Političke, povijesne i ekonomske kategorije osvjetljavaju tu problematiku. Strategija obrazovanja odraslih podrazumijeva cjeloživotno učenje, a kod nas se postepeno razvija uvažavajući istovremeno međunarodna iskustva kao i vlastite specifičnosti te iskustva prošlosti. Ovo je problematika globalizacijske naravi pa je tim procesima dan međunarodni značaj.