Meje, kriza in razkroj predstavljanja v dramatiki Rudija Šeliga - Latković, Ivana (Array, 2012)
Pričujoči članek skuša s pomočjo analize eseja Rudija Šeliga Za magijsko gledališče razjasniti avtorjevo teoretično stališče do pojma dramskega predstavljanja oziroma njegov odziv na sodobna premišljevanja o naravi reprezentacije, predvsem v kontekstu preobrata od mimetičnega k performativnemu razumevanju. V skladu s cilji je v analizi prikazano Šeligovo razumevanje pojmov, kot so jezik in mimezis, avtorjev odnos do proznega in dramskega ter besedila in predstave.