Salonitani extra fines Dalmatiae (I) Svjedoci podrijetlom iz Salone na vojničkim diplomama - Demicheli, Dino (Array, 2012)
Članak obrađuje petoricu svjedoka salonitanskoga podrijetla na dvjema vojničkim diplomama izdanima 70. i 71. godine. Jedan je od svjedoka, Publije Cetenije Klement, posvjedočen i na nadgrobnom spomeniku iz Gornje Mezije iz kojega se vidi da je bio pripadnik VII. legije CPF. Raspravlja se o tome gdje su svjedoci, koji su bili rimski građani, mogli pečatiti diplome, ali i o tome kada i gdje su se mogli upoznati s dobitnicima diploma, peregrinskim vojnicima.