Predodžbe o Turcima u hrvatskoj kulturi - Abadžić Navaey, Azra (2009)
Predavanje pod naslovom "Predodžbe o Turcima u hrvatskoj kulturi" održano je 23.1. 2009. u Sveučilišnoj knjižnici grada Rijeke. Govorilo se o dominantnim predodžbama koje Turci zaposjedaju u kolektivnom hrvatskom imaginariju, s posebnim osvrtom na sliku koju o njima stvaraju hrvatski udžbenici povijesti za osnovnu i srednju školu.