Žene u Osmanskom Carstvu - Paić-Vukić, Tatjana (2009)
Predavanje o kulturi i svakodnevici žena u Osmanskome Carstvu održano je 6. 3. 2009. povodom izlaska hrvatskoga prijevoda knjige Suraiye Faroqhi "Sultanovi podanici". Govorilo se o ekonomskom i društvenom položaju osmanskih žena, mogućnostima koje su imale za stjecanje naobrazbe, o njihovu kulturnom djelovanju te o prisutnosti žena u krugovima muslimanskih mistika, derviša.