Siscia - primjer razvijene rimske urbanizacije - Miloglav, Ina (2013)
Unutar urbane strukture današnjeg Siska postoji nekoliko slobodnih arheoloških zona koje se kroz planiranu konzervaciju i prezentaciju namjeravaju pretvoriti u zone Arheološkog parka. Posebno se izdvajaju dvije arheološke zone (Sv. Križ i Sv. Kvirin) koje se sustavno istražuju, konzerviraju i prezentiraju, a predstavljaju dvije potpuno različite urbane zone/kvarta. Lokalitet Sv. Križ, koji predstavlja južni potez gradskih zidina, istraživan je i prezentiran in situ u razdoblju od 1997 – 2001. godine. Lokalitet Sv. Kvirin sustavno se istražuje od 2003. godine do danas. Čitavo područje proglašeno je Arheološkim parkom te uvršteno u gradsku prostorno plansku dokumentaciju jer je prepoznato kao idealan primjer prezentiranja razvijene rimske urbanizacije.