Šimićeva Marija u surječju opusa - Slavić, Dean (Array, 2009)
Sažetak: Pisac članka upozorava na stilističke, teološke i političke posljedice pojave različitih inačica teksta pjesme Marija. Članak tumači pjesmu stavljajući narav njezina adresata u surječje drugih primatelja poruka iz opusa. Autor također govori o smislu glagola iz pjesme te vezi kazivača i lika kojemu se obraća