Kazališno pamćenje rock & rolla: "Long play" Gorana Stefanovskog - Baković, Ivica prevoditelj (Array, 2011)
U radu se analizira dramski tekst "Long play" Gorana Stefanovskog u kontekstu dijela autorova opusa u kojem se promišlja (nacionalna) poviejst. U slučaju ovoga teksta u prvom je planu povijest popularne kulture i pojava rock and rolla u svijetu mladih u makedonskoj socijalističkoj svakodnevici. U analizi je stavljen naglasak na ulogu popularne kulture, odnosno rock and rolla u povijesnom kontekstu šezdesetih godina 20. stoljeća evociranom u drami.