Povijest i pamćenje u "Oslobođenju Skopja" Dušana Jovanovića - Baković, Ivica prevoditelj (Array, 2012)
U prilogu se analizira dramska i kazališna izvedba povijesti i odnos prema kolektivnoj i privatnoj memoriji na primjeru drame Oslobođenje Skopja slovenskog dramatičara Dušana Jovanovića. Poseban naglasak bit će na izvedbenom karakteru ovog dramskog teksta, tematiziranju novije povijesti i izvedbi povijesti viđene iz dječje perspektive te strategijama dramskog/kazališnog pamćenja.