Običaji kod morlakah u Dalmacii - Ljubić, Šime ([s. n.], 1846)
Morlacima su nazivani stanovnici Dalmatinske zagore i katoličke i pravoslavne vjere. U knjizi se nalaze opisi njihovih narodnih običaja (svetkovine, odjeća, vjenčanja, plesovi … ).