O naprednom stupnju hrvatskoga kao stranog jezika - Pasini, Dinka; Ćavar, Ana (2009)
U članku se opisuje okvir za nastavu hrvatskoga kao stranog na naprednom stupnju jezične kompetencije koji se prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ-u) i njegovoj skali referentnih stupnjeva označava kao referentni stupanj C1. To je stupanj jezične kompetencije namijenjen iskusnom korisniku, uglavnom studentima kroatistike, slavistike i ostalih kulturoloških programa na visokoškolskim ustanovama u inozemstvu te u Hrvatskoj ondje gdje postoji potreba za naprednim stupnjem hrvatskoga kao stranog jezika. Nastava na stupnju C1 opisuje se pomoću četiriju deskriptora ZEROJ-a: razumijevanja, izražavanja, jezičnoga gradiva i interakcije na primjeru poučavanja u heterogenim skupinama polaznika u sklopu sveučilišnoga programa za strane studente Croaticum na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV