Intermedijalnost kao paradigma postmoderne („ Intermedialität. Lyrik des 20. Jahrhunderts in Ost-Mittel-Europa III“ , ur. Alfrun Kliems, Ute Raßloff i Peter Zajac, Frank & Timme, Berlin 2007.) - Perica, Ivana (2009)
U ediciji « Znanost o književnosti» njemačke izdavačke kuće Frank& Timme izišao je zbornik znanstvenih radova na temu intermedijalnosti u poslijeratnom pjesništvu Srednje i Istočne Europe. Natuknicom « intermedijalnost» spektar je sužen na pjesništvo koje se odcijepilo od projekta obnove moderne (kojeg su u književnosti na njemačkom jeziku predstavnici Ingeborg Bachmann, Günter Eich, Peter Huchel i Paul Celan), a pozornost je usmjerena pjesništvu koje se prihvatilo neokonfiguriranja žanrovskog spektra, što je značilo i naglašeno korespondiranje s medijima tradicionalno shvaćanim kao pjesništvu marginalnim. Svezak se usredotočuje na pjesništvo od šezdesetih naovamo, točnije na njegovu intermedijalnost kao « suradnju različitih izražajnih medija u jednom materijalnom artefaktu ili umjetničkom događaju» .
Projekt MZOS
HRV