Učenje stranih jezika u Hrvatskoj i u Europskoj Uniji - Karačić, Geriena (Array, 2009)
Prema preporuci Vijeća Europe (1995) svakom treba omogućiti učenje materinskog i dva druga jezika zajednice. Učenje jednog stranog jezika obvezatno je u osnovnim školama u Hrvatskoj, dok je drugi jezik izborni. Zbog nestabilnosti statusa drugog stranog jezika propuštena je mogućnost višejezičnog odgoja učenika. U prilogu se uspoređuje stanje učenja stranih jezika u Hrvatskoj i u zemljama Europske Unije.