Prozodija u Marulićevu epu "Davidias" i Bunićevu epu "De vita et gestis Christi" - Benić, Mislav (Array, 2010)
U radu se uspoređuje prozodija u "Davidijadi" Marka Marulića s prozodijom u epu "O životu i djelu Kristovu" Jakova Bunića. Razlikuju se odstupanja od tzv. klasičnih normi u pojedinim riječima zajednička obama epovima i ona svojstvena samo jednom epu, a uporište im se traži gdje god je to moguće: kod kasnoantičkih i srednjovjekovnih pjesnika, kod suvremenika pa i kod klasičnih pjesnika. Obrađuje se i mjerenje prirodno kratkoga samoglasnika pred riječima koje počinju skupinama sp, st, sc, squ i mjerenje krajnjega -o u nekim riječima, a navode se i neke prozodijske nepravilnosti nezabilježene u litaraturi o prozodiji ovih dvaju epova, te neka ujedno tekstološki i prozodijski zanimljiva mjesta u "Davidijadi".