Mecmua incelemelerinin sinirlari ve olanaklari: Bosna mecmualarina bir yaklaşim - Paić-Vukić, Tatjana (Array, 2012)
Osmanli donemine ait, muhtelif icerige sahip kisisel defterler olarak tanimlanan mecmualarin, tarih ve kulturun cesitli yonlerini incelemek icin oldukca zengin ancak yeterince incelenmemis kaynaklar oldugu gorusu artik neredeyse genel bir dogru duzeyine ulasmistir. Bu makalenin konusu Bosna mecmualari. Ilk once, bu yazmalarin uretildikleri bolgeye yani Bosna'ya dair icerdigi bilgiler genel olarak degerlendiriliyor ; ikinci bolumde mecmualarin icerdigi kisisel kayitlar ve bir mecmuanin sahibinin yasamindaki yeri ele aliniyor ; sonucta ise mecmua calismalarinin gelecegi, neyin nasil ve ne sekilde yapilabilecegine dair tartisma ve oneriler yer aliyor.