Poštapalice u hrvatskom jeziku - Kovač, Mirjana Matea (Array, 2010)
Rad obrađuje poštapalice kao oblik govorne disfluentnosti. Govornici vrlo učestalo upotrebljavaju nefonemski odsječak hm, neovisno o mjestu pojavljivanja u okviru izričaja. Poštapalica ovaj statistički značajno češće se koristi unutar samog izričaja i govorniku pomaže prebroditi trenutni zastoj u traženju adekvatnog podatka. Poštapalica znači statistički značajno češće sugovornika «uvodi» u izričaj, a govorniku daje potrebno vrijeme kako bi poruku planirao. Rezultati rada potvrđuju stajalište da napori u planiranju poruke rezultiraju odgađanjem procesa proizvodnje govora, pri čemu su poštapalice prvenstveno u službi „kupovanja“ dodatnog vremena zbog konceptualnog planiranja i lingvističkog kodiranja.