Melancholia, uliczna heterotopia i jezyk bez granic. Polytika chorwackiej poezji lat osiemdziesiatych dwudziestego wieku - Vuković, Tvrtko (Array, 2011)
Rad je posvećen hrvatskim pjesničkim poetikama osamdesetih.