Najobuhvatniji pregled perzijskoga pjesništva na južnoslavenskim jezicima dosad - Abadžić Navaey, Azra (Array, 2009)
Pogovor antologiji perzijskoga pjesništva u kojemu se daje kratak pregled razvoja perzijske poezije od 10. stoljeća do naših dana.