Tijelo, seksualnost i identitet u suvremenoj češkoj ženskoj prozi - Kos, Suzana, bohemistica (2013)
Rad se bavi afirmacijom i tretmanom ženskoga tijela i seksualnosti u djelima suvremenih čeških proznih autorica. Problemu tijela i seksualnosti u izlaganju ćemo pristupiti iz pozicije feminističke i rodne teorije. Kod suvremenih je autorica tijelo postalo jedno od ključnih čimbenika ženskoga identiteta. Ono je također i izraz individualne različitosti. Vezano za shvaćanje tijela u radu će se razmotriti različiti tipovi ženskih identiteta. Posebna pažnja bit će posvećena tijelu kao predmetu žudnje i objektu diskriminacije i nasilja. Vidjet ćemo da suvremene češke spisateljice u svojim tekstovima osnažujući ženska tijela pokušavaju osnažiti grupne i individualne ženske identitete te redefinirati položaj žene u suvremenome društvu.