Razina utjecaja nekih kriterija na sadašnje bavljenje sportom studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu - Špehar, Natalija; Fučkar Reichel, Ksenija; Gošnik, Jelka (2013)
Cilj ovog istraživanja bio je utvrditi razinu utjecaja nekih kriterija (Razina tjelesne aktivnosti u osnovnoj i srednjoj školi, dosadašnje bavljenje natjecateljskim sportom, spol, odjel na kojem studiraju, sredinu iz koje dolaze, stupanj obrazovanja majke/oca) na sadašnje bavljenje sportom studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Istraživanje je provedeno početkom akademske godine 2010/2011. na populaciji studentica i studenata prve godine četiri različita stručna studija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Istraživanje pokazuje da najveći utjecaj na sadašnje bavljenje sportom imaju razina tjelesne aktivnosti tijekom srednješkolskog obrazovanja, dosadašnje bavljenje sportom i spol dok neki socioekonomski pokazatelji (sredina iz koje studenti dolaze i stupanj obrazovanja roditelja) nemaju značajnijeg utjecaja. Iz dobivenih rezultata vidljivo je da se manje od 50% studenata prve godine bavi sportom te bi svakako trebalo povećati njihovu motivaciju i uključenost u sportsko-rekreacijske aktivnosti tijekom odrastanja kako bi se tako stečene navike zadržale tijekom cijeloga života.
Projekt MZOS
HRV