Jezik slijepih: percepcijski karakter znanja i jezika - Geld, Renata (2006)
U radu su izloženi rezultati istraživanja jezika slijepih u području percepcije i konstruiranja značenja, a koji ukazuju da se konceptualni sadržaj u jeziku takvih ispitanika ostvaruje na poseban način: dolazi do pomaka u skalarnom prilagođavanju od shematične razine do razine specifiteta, a točka promatranja indicira drugačiju poziciju konceptualizatora u odnosu na videće ispitanike.