Uloga psihijatra u liječenju bolesnica s karcinomom dojke – prikaz slučaja - Braš, Marijana (2008)
Pacijentica oboljela od karcinoma dojke, podvrgnuta mastektomiji, se u travnju ove godine prvi put javlja po psihijatrijsku pomoć zbog tjeskobe, povremenih razdoblja sniženog raspoloženja te razdražljivosti i sniženog frustrativnog praga. U svibnju i lipnju ove godine bila je uključena u program Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb pod dg. F 43.21. Nakon kontinuiranog liječenja psihofarmacima, pacijentica osjeća znatan pozitivan pomak u vidu manje napetosti i razdražljivosti, bolje samokontrole te manje izraženog osjećaja umora. Navodi kako su sve emocije manjeg intenziteta te kako joj se promijenio pogled na budućnost u vidu povećanja optimizma. Poteškoće prosnivanja se smanjuju te postaje fizički aktivnija.