Čestotna obilježja imenica Ivanova i Lukina evanđelja - Jelaska, Zrinka (Array, 2010)
U ovome se radu istražuje čestota nekih jezična obilježja dvaju evanđelja, Lukina i Ivanova u prijevodu Duda, Fućak (Jeruzalemska Biblija). U prvomu dijelu rada prikazuju se čestotna obilježja imenica dvaju evanđelja: fonološka i morfološka raznolikost, fonološka i morfološka veličina imenske paradigme. U drugomu dijelu rada izdvojene su i uspoređene najčešće imenice u oba evanđelja, Čestotniku i u Bibliji, njih pedeset. U oba je evanđelja među najčešćim imenicama dio i inače najčešćih imenica općega jezika, dio najčešćih biblijskih imenica, te najčešćih imenica dvaju proučavana evanđelja, tek ih je nekoliko najčešćih samo u jednomu ili drugomu evanđelju. Pokazalo se da su najčešće imenice u evanđeljima glavninom i morfološki najrazvedenije imenice. Evanđelje po Ivanu jednostavnije je od Lukina po morfološkoj i fonološkoj raznolikosti imenica i po udjelu imenica s najvećim brojem različnica. Oba su evanđelja slična po udjelu imenica s jednom različnicom, a jednaka po veličini paradigme imenica, i fonološkoj i morfološkoj. Jedino se u odabiru najčešćih imenica svojstvenih svakomu evanđelju pokazuje da je značenjska razina Ivanova evanđelja nešto složenija.