Revolucija: između biopolitike i psihoanalize - Jukić, Tatjana (2013)
Komparativna analiza teza Hanne Arendt o revoluciji i radova o biopolitici Michela Foucaulta i Giorgija Agambena, kao podloga za raspravu o relacijama revolucije i socijalizma u Jugoslaviji.