Plan za slučaj katastrofe - imaju li ga i trebaju li ga hrvatske knjižnice? : (na primjeru knjižnica Sveučilišta u Zagrebu) - Barbarić, Ana (Array, 2013)
Rad se bavi problematikom pripravnosti i planiranja mjera zaštite u knjižnicama u slučaju katastrofa kao dijelom preventivne zaštite knjižnične građe. U tu je svrhu provedeno istraživanje s ciljem utvrđivanja posjeduju li knjižnice Sveučilišta u Zagrebu pisani plan pripravnosti i postupanja u slučaju katastrofa.