»Očovječiti opstanak« – vrednote i stvaralaštvo u filozofiji Pavla Vuk-Pavlovića - Zagorac, Ivana (Array, 2013)
Rad analizira pozicioniranje vrlina u filozofiji Pavla Vuk-Pavlovića. Pokazuje se njihova neradruživa veza s konceptom stvaralaštva. Međutim, Vuk-Pavlovićev zagovor "životne zbilje" i "pluralizma svjetova" u tom se kontekstu otkriva nedosljednim i manjkavim, s tendencijom pada u relativizam. Tekst razmatra Vuk-Pavlovićevu obranu koncepata vrednota i stvaralaštva unutar strukture vlastitoga sustava. Zaključuje se o njegovu djelomičnome uspjehu koji za posljedicu ima otvaranje prostora za različite, pa i međusobno suprotstavljene, interpretacije.