Hrvatsko knjižničarsko društvo i zagovaranje - Mišetić, Marijana (2011)
Od svojega osnutka Hrvatsko knjižničarsko društvo promiče knjižničarstvo kao profesiju i promovira knjižnicu kao mjesto baštine, kulture, obrazovanja, znanosti i komunikacije. U zadnjem desetljeću Hrvatsko knjižničarsko društvo proširuje i intenzivira svoje djelovanje posebice na polju zagovaranja vrijednosti demokracije i civilnoga društva i knjižnica kao nositelja tih vrijednosti, izradom strategija, planova i projekata, te izvođenjem konkretnih akcija usmjerenih kako prema članstvu tako i prema korisničkim zajednicama i široj javnosti.
HRV