Humanistika : korisnički hod između papira i weba - Barbarić, Marija; Mišetić, Marijana; Raos, Nevia (2008)
Rad analizira iskoristivost internetskih izvora, posebice baza podataka, za znanstvena istraživanja s područja humanističkih znanosti (filologije/talijanistike) ispitujući stupanj mrežne dostupnosti deset intenzivno korištenih tiskanih znanstvenih časopisa iz područja talijanistike što ih Knjižnica Odsjeka za talijanistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nabavlja potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Rezultati provedene analize potvrđuju da usprkos općem porastu korištenja elektroničkih izvora podataka, humanističke znanosti, a posebice filologije, ostaju vjerne tiskanim izvorima znanstvenih informacija.
HRV