i2010 Inicijativa za digitalne knjižnice - Mišetić, Marijana (Array, 2008)
i2010 Inicijativa za digitalne knjižnice središnji je projekt Europske komisije koji se temelji na europskoj kulturnoj i znanstvenoj baštini i njezinom utjecaju na europsku ekonomiju. Inicijativa ujedinjuje i usklađuje fragmentirane napore zemalja članica Europske unije usmjerene olakšavanju korištenja europskih kulturnih i znanstvenih potencijala. Rad ispituje ulogu knjižnica, koje postaju važan dio europske digitalne ekonomije, u digitalizaciji, zaštiti i čuvanju kulturne baštine u višejezičnom okruženju. U tom poslu, uz financijske, organizacijske i tehničke izazove, knjižnice susreću i nove pravne izazove, koji se najvećim dijelom tiču prava intelektualnog vlasništva.