Moodle u susretu retorike i sporta - Tomić, Diana (2013)
Kolegij Kultura javnog govorenja na Kinezološkom fakultetu izborni je kolegij za studente 2. i 4. semestra. Sadržaj kolegija obuhvaća osnovne pojmove iz govorništva a izvode ga nastavnici s Filozofskog fakulteta. Kolegij nosi 2 boda, nastavno opterećenje je 15 sati predavanja i 15 sati seminara te uključuje kontinuirano praćenje rada studenata kroz seminarske zadatke: održavanje dviju monoloških retoričkih formi i jedne dijaloške. E-učenje je na kolegij uvedeno ak.god. 2009./2010. a kolegij je pokrenut na fakultetskom Moodle sustavu. 2010./2011. kolegij je prešao na sveučilišni sustav Merlin. Prve dvije godine LMS je funkcionirao samo kao repozitorij materijala zamijenivši kopije u fakultetskoj skriptarnici. Od ove akademske godine (2011./2012.) kolegij prelazi na višu razinu, studenti pripremaju govor pomoću foruma i sl. Moodle je neizostavan alat za kvalitetniju nastavu jer u slučajevima kad nastavu izvode vanjski suradnici omogućava stalnu komunikaciju nastavnik-student iako je nastavnik fizički na fakultetu samo u terminu nastave. Drugi razlog zašto je Moodle ključan za nastavu govorništva je to što omogućava studentima pregled snimke svojih govora što bi bez Moodla bilo nemoguće (na kolegiju je oko 50 studenata). Uz ta dva najveća razloga, bitno je napomenuti da studenti na kolegiju imaju na jednom mjestu nastavne materijale – prezentacije, uručke, video snimke korištene na predavanju, skripta i znanstvene članke o temama koje se obrađuju na kolegiju. Na taj način, kao nastavnik mogu biti sigurna da su im svi potrebni materijali dostupni
Projekt MZOS
HRV