Informativni centar Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu : podržavatelj Seminara za knjižnice u sustavu znanosti i visoke naobrazbe - Mišetić, Marijana (2007)
Radom se želi ukazati na višegodišnju potporu koju je Informativni centar Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu dao seminarima za knjižnice u sustavu znanosti i visoke naobrazbe potičući dolazak vodećih američkih znanstvenika i stručnjaka s polja informacijskih znanosti i knjižničarstva, organizirajući i financirajući njihov boravak u Zagrebu i sudjelovanje na seminaru. Dobivena potpora smatra se primjerom dobre prakse zagovaranja i prikupljanja financijskih sredstava za visokoškolske knjižnice, koje zahtjevi vremena suočavaju s novim paradigmama financiranja, nužnošću povezivanja sa svim sektorima privrede, znanosti i kulture, imperativom sudjelovanja u međunarodnim projektima i stalnim njegovanjem sponzorstava i donacija.
HRV