Je li važno grlimo li "lude" ili "ljude"? - Dobrić, Arnalda (2012)
Izvorni govornici hrvatskog jezika procjenjivali su snimke izgovora glasa /ʎ/ u različitim glasovnim okolinama kod 8 govornika različitih materinskih jezika (španjolski, engleski, mađarski i njemački), polaznika početnih tečajeva hrvatskog kao stranog jezika. Testni je materijal snimljen prije i poslije individualnih satova fonetske korekcije prema verbotonalnoj metodi. Ovaj je glas odabran kao testni materijal jer se uočilo da pripada sistemu grešaka vezanom uz različite materinske jezike govornika i da je ispravan izgovor razmjerno teško automatiziran. Osim rezultata perceptivnog testa, u radu su dani primjeri materijala za korekciju izgovora glasa / ʎ/, ali se raspravlja i o važnosti pojedinih elemenata korekcije u ukupnom rezultatu korekcije ovog glasa. Na kraju se rada postavlja pitanja o važnosti i potrebi fonetske korekcije te njezinoj zastupljenosti u nastavi stranih jezika općenito.