Sto godina Dužijance - proslava završetka žetve kao kulturna praksa i iskazivanje identiteta - Černelić, Milana; Grbić, Jadranka (2012)
Rad predstavlja Dužijancu, kulturnu manifestaciju kojom hrvatska etnička skupina Bunjevci u Vojvodini (Srbija) slavi završetak žetve. Nekada kao obiteljska svetkovina, Dužijanca se slavi kao javna manifestacija od 1911.g. u Subotici. Uz kulturnu, ima značajnu društvenu, religijsku i političku dimenziju, a ujedno predstavlja snažan izraz nacionalnoga identiteta.
Projekt MZOS
HRV