O početcima naselja kao kultnog središta (europski kontekst) - Paščenko, Jevgenij (Array, 2012)
U kontekstu sagledavanja početaka Dubrovnika-Raguze kao kultnoga središta stare mitologije, predočene su paralele u drugim europskim kulturama, arheološkim svjedočenjima.