Nacionalni pisac izvan povijesti nacionalne književnosti : Križanić, Bošković - Paščenko, Jevgenij (2011)
Kritički pogled na interpretiranja literarne djelatnosti predstavnika hrvatske barokne kulture i njihovo situiranje u povijesti književnosti.
HRV