Ukrajinska i hrvatska književnost u austrijskom i postaustrijskom krugu: povijesni okvir i književne poredbe. - Paščenko, Jevgenij (2011)
Postavlja se pitanje o neophodnosti poredbenog proučavanaj ukrajinske i hrvatska moderne.
HRV