Ukrajinska i hrvatska književnost u austrijskom i postaustrijskom krugu: povijesni okvir i književne poredbe - Paščenko, Jevgenij (Array, 2011)
Postavlja se pitanje o neophodnosti poredbenog proučavanaj ukrajinske i hrvatska moderne.