Preporod i romantizam u stvaranju nacionalnog identitea: ukrajinsko-hrvatske paralele - Paščenko, Jevgenij (Array, 2012)
Ukrajinski romantizam je sagledan kao kontekst za valoriziranje hrvatskog preporoda.