Usporedba krajiškog i civilnog seljaštva Moslavine sredinom 18. stoljeća - društvene i gospodarske promjene između legalnih praksi i nasilja - Pisk, Silvija (2005)
Izaganje prati tijek bune (te uzroke) 1755. na primjeru seljaka moslavačkog vlastelinstva. Ujedno se njihovi postupci uspoređuju s djelatnošću seljaka s područja obližnje Vojne Krajine.
HRV