"Nazbilj" i "nahvao": Držićeva raskrinkavanja - Pavlović, Cvijeta (Array, 2009)
Rad se bavi Držićevim učestalim postupkom uporabe maske, odnosno raskrinkavanja, koji predstavlja važan aspekt njegove teatralnosti, a redovito sadržava i određenu etičku poruku. Postupak se analizira na trima razinama Držićeve dramske tehnike (maska kao rekvizit, imaginarna maska u igri perspektive, gledateljska percepcija maske) i pritom potvrđuje kompleksnost njegova kazališta, kao i teza o "kontroliranoj improvizaciji" (I. Slamnig) kao jednom od njegovih temeljnih obilježja.