Glagoljaške teme Nikole Žica - Eterović, Ivana (Array, 2012)
Bibliografi ja Nikole Žica, svojedobnoga potpredsjednika Ravnateljstva Staroslavenske akademije u Krku, još uvijek nije u potpunosti sređena. Posebno mjesto među njegovim radovima zauzimaju razni prilozi vezani uz hrvatsko glagoljaštvo. Pisao je, između ostaloga, o pojedinim hrvatskoglagoljskim spomenicima (npr. Mošćenički statut, Kvaderna kapitula lovranskoga), glagoljaškim humanistima (Nikola Modruški, Šimun Kožičić Benja), razdoblju tiskarstva i dr. Ovom se prilikom pobliže predstavlja i vrednuje upravo taj dio njegova opusa.