Nastavni sadržaji iz psihologije obitelji, braka, partnerstva i roditeljstva na studijima psihologije u Hrvatskoj - Brajša-Žganec, Andreja (Array, 2012)
Cilj okruglog stola je ostvariti raspravu između sveučilišnih nastavnika, nositelja kolegija iz područja psihologije obitelji, braka, partnerstva i roditeljstva na studijima psihologije u Osijeku, Rijeci, Zadru i Zagrebu s jedne strane te stručnjaka iz različitih područja psihološke djelatnosti koji se u svom radu bave pitanjima braka i roditeljstva s druge strane, kako bi se usporedile potrebe za stručnim znanjima iz ovih područja u praksi sa sadržajima koji se nude u studijskim programima. Takva će usporedba omogućiti identificiranje znanja za kojima u praksi postoji velika potreba, a u studijskim programima su slabije zastupljeni. Kroz raspravu među sudionicima okruglog stola procijenit će se mogućnosti proširivanja postojećih studijskih programa psihologije takvim sadržajima, razina studija na kojoj bi određene sadržaje trebalo poučavati i prikladni oblici nastave. U prvom dijelu okruglog stola stručnjaci iz prakse će na temelju svojih profesionalnih iskustava iznijeti mišljenje o znanjima iz područja psihologije obitelji, braka, partnerstva i roditeljstva koja su nužna za kompetentno obavljanje psihološke djelatnosti u području kojim se bave, a procjenjuju da bi ih studenti psihologije trebali steći za vrijeme studija. Na okrugli stol bit će pozvani predstavnici sekcija HPD-a i razreda HPK čije područje djelatnosti obuhvaća pitanja obitelji, braka i roditeljstva. U drugom dijelu okruglog stola nositelji obveznih i/ili izbornih kolegija iz područja psihologije obitelji, partnerstva i roditeljstva sa svih studija psihologije u Hrvatskoj dat će kratak pregled sadržaja koje poučavaju i kompetencija koje studenti stječu kroz njihove kolegije. Treći dio okruglog stola bit će posvećen raspravi između stručnjaka iz prakse i sveučilišnih nastavnika, u kojoj će se procijeniti sličnosti i razlike u znanjima i kompetencijama koje su potrebne u praksi i onima koje se stječu na studijima. Okrugli stol trebao bi završiti preporukama o tome u kojoj je mjeri potrebno unaprijediti studijske programe psihologije sadržajima iz područja obitelji, braka, partnerstva i roditeljstva te kako je to moguće ostvariti.