Populizam socrealizma. Barkovićevi "Sinovi slobode" kao partizanska romansa - Kolanović, Maša (Array, 2006)
Rad donosi analizu prvog hrvatskog socrealističkog romana Josipa Barkovića ''Sinovi slobode'' u kontekstu teorijskih promišljanja popularne kulture.