Knjižnice, studenti i društvene mreže : ispitivanje informacijskih navika studenata - Banek Zorica, Mihaela (Array, 2012)
Sve većim utjecajem informacijskih tehnologija pristupi prenošenju znanja u akademskom okruženju postepeno se mijenjaju. Iako su fakulteti često izvor novih pristupa i ideja, oni su ipak prvenstveno tradicionalna okruženja koja se temelje na tradicionalnim pristupima usvajanja i prenošenja znanja. Suočeni s novim generacijama kojima je korištenje novih tehnologija postalo dio svakodnevice, važno je ispitati mogućnosti primjene novih pristupa podučavanju i novih tehnologija u nastavi. Istražujući kako studenti koriste nove tehnologije, ali i kako percipiraju tradicionalne načine pružanja informacija, poput korištenja knjižnica i njihovih usluga mogu se dobiti neki od odgovora na pitanja najboljeg pristupa prenošenju novih znanja. Ovo istraživanje želi dati doprinos razumijevanju informacijskih navika studenata i načina na koji društveni softver može donijeti promjene u tradicionalnim modelima komunikacije i transfera znanja.